پایگاه فرهنگی مذهبی شهدای رضوان

زندگی نامه شهدای منطقه نوق رفسنجان

پایگاه فرهنگی مذهبی شهدای رضوان

زندگی نامه شهدای منطقه نوق رفسنجان

مشخصات بلاگ
پایگاه فرهنگی مذهبی شهدای رضوان

(((نثار ترفیع مقام عالی حضرت صادق الائمه صلوات )))

پایگاه فرهنگی مذهبی شهدای رضوان

زندگی نامه شهدای منطقه نوق رفسنجان

شهدای دهستان رضوان

شهدای بخش فردوس

شهدای بخش نوق

آخرین نظرات

ملا عبدالحمید فرقانی با جمع آوری کمک های مردمی به ساختن مسجد مبادرت ورزید و در محله کریم آباد سقز و با نظارت ایشان مسجد سلمان فارسی بنا شد.

شهید ملا عبدالحمید فرقانی در سال 1312 در روستای قباغلو شهرستان سقز به دنیا آمد و در محضر پدرش صرف و نحو عربی، قرائت قرآن کریم، معارف اسلامی و برخی مباحث فلسفه، فقه و حدیث را فرا گرفت.
 
ملا عبدالحمید برای تکمیل تحصیلات خود، مدتی در بیاره عراق و حمامیان بوکان درس خواند و سرانجام اجازه افتاء را در مذهب امام شافعی کسب کرد؛ وزارت فرهنگ در سال 1335 ه.ش گواهینامه افتاء ایشان را تأیید کرده است.
 
مردم قباغلو پس از فوت پدر ملا عبدالحمید، وی را به امامت جماعت مسجد روستا برگزیدند؛ لیکن به سبب مبارزه ملا عبدالحمید با رژیم سلطنتی و نابرابری های اجتماعی و اقتصادی، مورد بازخواست ساواک قرار گرفت، مالک روستا نیز با وی مخالفت کرد و ملا عبدالحمید مجبور به ترک روستا قباغلو شد و مدت شش ماه به روستای کیله شین رفت و بعد از آن به روستای تکلتو رفت و تا سال 1349 به نشر عقاید اسلامی و حل مشکلات شرعی مردم مشغول شد و امامت جمعه و جماعت مردم را بر عهده گرفت.
 
ملا عبدالحمید فرقانی سپس به شهر سقز سفر کرد و با جمع آوری کمک های مردمی به ساختن مسجد مبادرت ورزید و در محله کریم آباد سقز با نظارت وی مسجدی بنا شد که به مسجد سلمان فارسی شهره شد. از سال 1350 تا پایان حیات، امامت جماعت این مسجد را بر عهده داشت و به نشر آیین و معارف اسلامی مشغول بود و مردم را نسبت به مفاسد رژیم پهلوی آگاه می ساخت.
 
ملا عبدالحمید پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حفظ و تداوم ارزش های انقلاب اسلامی کوشید و با پیوستن به مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور، فعالیت خود را گسترده تر ساخت و به رتق و فتق امور مسلمین پرداخت.
 
هنگامی که افراد ضد انقلاب برای ایجاد تفرقه و آشوب از سوی بیگانگان در نقاط مختلف کردستان سر برآوردند ملا عبدالحمید با سخنرانی و خطابه های خویش به افشای هویت آنان پرداخت و مردم را از چاه فریب آنان برحذر داشت.
 
اعضای گروهک ضد انقلاب دوباره وی را دستگیر کردند تا وادارش کنند دست از مبارزه بردارد، اما هر بار وی را مقاوم تر یافتند و عزم وی را در مبارزه استوراتر دیدند، از این رو شب هفدهم شهریور ماه سال 1363 به منزلش حمله بردند و او را به زور از خانه بیرون کشیدند و در خیابان امام شافعی سقز با شلیک گلوله به شهادت رساندند، مردم قدرشناس سقز، پیکر پاک این شهید بزرگوار را در گلزار شهدای شهرستان سقز دفن کردند.
  • خادم الشهداء

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی